Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z Kremem.

Rurki z Kremem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 501 Ocena: 9196

Dodano:

Odsłon: 6796

Moje ulubione :-)

Składniki

  • ok.40 szt.-rurki 12 cm.
  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g masła, zimnego i pokrojonego w kostkę
  • 250 g kwaśnej śmietany 18%
  • szczypta soli
  • Krem:
  • 660 ml śmietany 30 %
  • 500 g serka mascarpone
  • cukier puder do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto półkruche szybko zagnieść, do dokładnego połączenia się składników (można też zmiksować w malakserze). Schłodzić w lodówce, owinięte w folię, przez około 60 minut. Wyjąć z lodówki, a następnie podsypując lekko mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Foremkę do rurek posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej, w kierunku szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
    Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Gotowe upieczone rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić na metalowej kratce, nadziać kremem.
    Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem,dodać serek i krótko ubić
    Rurki nadziać kremem i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń