Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rustykalna sałatka na gorąco"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 40 min • 410 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Wymieszaj mikserem miód, oliwę, ocet winny i imbir. Przełóż do dużej miski dynię, cebulę i marchewki. Polej je sosem i dokładnie wymieszaj.
Przełóż warzywa na półkę piekarnika. Następnie włóż do miski buraki i obtocz w reszcie sosu. Ułóż je obok pozostałych warzyw. Oprósz wszystko solą i pieprzem.
Wstaw warzywa do piekarnika, piecz 40 minut (aż warzywa będą miękkie).
Wyjmij sałatkę z piekarnika. Przełóż warzywa na półmisek wyłożony listkami szpinaku. Posyp ziarnami sezamu.Źródło: Olivia