Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybki nadziewane"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9293
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9293
Składniki
80 min • Porcja 270 kcal • Koszt sztuki 40 gr • Przepis na ok. 30 szt.
Przesianą mąkę siekam z margaryną. Wlewam wymieszane ze śmietaną drożdże. Dodaję szczyptę soli i jajko. Zagniatam zwarte ciasto. Rozwałkowuję je na grubość około 2-3 mm i wycinam koła.
Z ryby usuwam ości. Mięso miksuję z jajkiem, natką i szczyptą pieprzu.
Nakładam farsz. Widelcem zlepiam brzegi. Na czubkach robię nożem nacięcia. Z przodu je rozchylam (pyszczek), a z tyłu jeden koniec zakładam na drugi (ogonek). Robię oczy z pieprzu. Smaruję jajkiem, piekę ok. 20 min w 180°C.
Zabawne rybki nadziane wędzoną makrelą. Na przekąskę i do barszczu. Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie