Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Mleko zagotuj z dodatkiem szczypty soli, łyżki cukru białego i waniliowego.
Wsyp ryż i gotuj 20 min. Przestudź.
Rodzynki namocz, winogrona umyj, osusz, pokrój na połówki i wyjmij pestki.
Miękkie masło utrzyj z 2 łyżkami cukru. Żółtka jajek oddziel od białek. Dodawaj po jednym do masła, cały czas ucierając.
Masę jajeczną połącz z przestudzonym ryżem, odsączonymi rodzynkami i winogronami.
Białko ubij z 2 łyżkami cukru, dodaj do masy.
Formę do zapiekania wysmaruj pozostałą łyżką masła i ułóż wymieszane .
Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do 200°C. Podawaj z listkami mięty.Źródło: Kurier TV