Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryż z sosem szpinakowym"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 49
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 49
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. W rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy, podsmaż na niej ryż. Dodaj warzywa. Całość zalej winem i mieszaj, dopóki wino nie odparuje.
Wlej 2 szklanki wody. Wszystko dopraw solą i gotuj, dopóki cały płyn nie wyparuje. Następnie dodaj kukurydzę. Przykryj garnek i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 150° C, aż ryż będzie miękki.
Na patelni podgrzej masło i dodaj szpinak, podsmaż. Następnie zalej mlekiem i rozpuść w nim rozkruszony ser. W razie potrzeby rozrzedź sos mlekiem, dopraw pieprzem i solą.Źródło: Na żywo