Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryż z warzywami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 377
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 377
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 786
Składniki
Ryż ugotować na sypko, zostawić pod przykryciem, by nie wystygł. W niedużym rondlu podgrzać mleko, dodać serek topiony, zamieszać.
Gdy ser się rozpuści, sos doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową.
Mrożone warzywa wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, smażyć ok. 5 minut. Dodać połówki umytych pomidorków, przesmażyć razem, doprawić ziołami i przyprawami.
Warzywa rozłożyć na ugotowanym ryżu, polać sosem.
Zawartość kociołka posyp tartym parmezanem (albo zwykłym żółtym serem) i na kilka minut wstaw do gorącego piekarnika.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium