Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałata z sosem tuńczykowym"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 805
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 805
Składniki
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (8-10 minut). Odlej, ostudź, obierz ze skorupek, a potem pokrój na ósemki.
Sałatę (strzępiastą, dębolistną) podziel na liście, opłucz i osusz. Liście porwij na mniejsze kawałki, rozłóż na półmisku. Na sałacie umieść dekoracyjnie zwinięte plasterki szynki dojrzewającej oraz ugotowane i pokrojone jajka.
Pomidorki koktajlowe opłucz, osusz, przekrój na połówki. Rozłóż na sałatce. Zrumień na suchej patelni orzeszki piniowe. Posyp sałatkę. Udekoruj natką oraz listkami radicchio.
Tuńczyka osącz z oleju, rozdrobnij widelcem. Przełóż do miseczki, połącz z majonezem, jogurtem naturalnym, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz musztardą. Zmiksuj całość na gładki sos. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Podawaj na stół w osobnej miseczce.
czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety