Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka caprese"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w równe plastry. Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w plastry takiej samej grubości jak pomidory. Układać na półmisku na przemian plastry pomidora i mozzarelli. Bazylię opłukać, osuszyć, listki oberwać.
Pomidory i mozzarellę udekorować listkami bazylii, polać cienką strużką oliwy. Posypać solą i grubo zmielonym pieprzem.Źródło: Twoje Imperium