Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka fasolowa i potrawka z mięsem"
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 11
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 6
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 24
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 11
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 6
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 24
Składniki
Osącz fasolę oraz kukurydzę i wsyp do miski. Pokrój w drobną kostkę oczyszczoną paprykę, ser żółty, polędwicę drobiową. Oczyść cebulę, drobno pokrój, dodaj do miski.
Wrzuć zmiażdżony czosnek, tymianek, keczup, oregano, sok z połowy cytryny, oprósz solą, pieprzem. Polej majonezem. Możesz także zrobić domowy majonez: zmiksuj 3 żółtka z 200 ml oleju wraz z połową białka. Przypraw solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce.
Potrawka drobiowo-selerowa. Przygotuj najpierw marynatę: wymieszaj zmiażdżony czosnek z octem winnym oraz oliwą. Przypraw solą oraz pieprzem. Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przełóż do miski. Przygotowaną pastą natrzyj mięso. Nakryj szczelnie naczynie i odstaw na kilka godzin albo jeszcze lepiej na noc do lodówki.
Groszek osącz z zalewy. Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Drobno pokrój seler naciowy. Oczyść cebulę i pokrój w plasterki. Wędzony boczek pokrój w kostkę. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i podsmaż razem.
Mięso wyjmij z marynaty i obsmaż na łyżce oliwy z dodatkiem masła. Odstaw. Na drugą patelnię (albo jeszcze lepiej woka) włóż pokrojony seler, podlej szklanką wody i duś chwilę. Gdy seler zmięknie, dodaj obsmażone mięso, boczek z cebulą, groszek, pieczarki. Duś razem, aby potrawy się dobrze przegryzły.
Przypraw potrawę solą, pieprzem, możesz posypać posiekaną natką. Podaj z ryżem, kaszą jęczmienną albo pieczywem.Źródło: Takie jest życie