Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka fasolowa z makaronem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia.
Fasolkę szparagową (świeżą lub mrożoną) wrzuć do osobnego garnka z osoloną wodą i krótko obgotuj tak, by pozostała chrupiąca. Przelej na sicie zimną wodą, wystudź.
Wystudzoną fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki. Białą fasolkę odcedź z zalewy, przepłucz na sicie. Paprykę oczyść, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ posiekaj.
Oczyszczoną dymkę drobno poszatkuj, parmezan zetrzyj na tarce. W dużej salaterce wymieszaj makaron, białą i zieloną fasolkę, dymkę oraz paprykę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Oliwę utrzyj z octem winnym. Dodaj przeciśnięty czosnek oraz musztardę do smaku. Powstały sos dopraw solą oraz pieprzem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp parmezanem.
Czas ok. 30 min; porcja – 520 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety