Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka jajeczna z tortellini"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 836
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 836
Składniki
W garnku gotuję lekko posoloną wodę z dodatkiem 3 łyżek oleju. Na wrzątek wrzucam tortellini.
Mieszam, doprowadzam do wrzenia, po czym zmniejszam płomień i gotuję jeszcze ok. 15 minut (do miękkości). Odcedzam, dobrze odsączam na sitku i odkładam do wystudzenia.
Jajka wkładam do garnka, zalewam wodą z dodatkiem soli. Gotuję na twardo przez 10-12 minut.
Potem wyjmuję je, studzę, obieram ze skorupki i kroję w kostkę. Groszek oraz kukurydzę przekładam na sitko, przelewam wodą, potem czekam, aż ociekną. Ogórki kroję w drobną kosteczkę. Seler odsączam z zalewy.
Tortellini mieszam w miseczce z jajkami, selerem, kukurydzą, groszkiem oraz ogórkami. Przyprawiam solą i pieprzem.
Dodaję posiekany szczypiorek i mieszam z majonezem.Źródło: Naj