Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka jarzynowa"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 264
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 445
Polecam.
Odsłon: 820
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 264
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 445
Polecam.
Odsłon: 820
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki starannie umyj, a następnie ugotuj je w łupinach. Ugotowane ostudź i obierz (możesz wykorzystać marchewki oraz pietruszkę z ugotowanego na święta rosołu – takie warzywa mają jeszcze lepszy smak).
Jajka ugotuj na twardo, po czym całkiem je ostudź i obierz ze skorupek. Wszystkie sałatki pokrój następnie w średniej wielkości kostkę. Wymieszaj całość w dużej misce, następnie dodaj groszek zielony, osączony z zalewy. Jeśli lubisz, do sałatki możesz wkroić również marynowane grzybki, np. podgrzybki – zaostrzą smak. Dopraw sałatkę do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj do niej majonez wymieszany z musztardą, po czym dokładnie wymieszaj.
Jeśli trzeba, ponownie dopraw do smaku. Sałatkę jarzynową wstaw następnie do lodówki na jakiś czas, aby smaki się dobrze połączyły.
Jeśli masz bardzo mało czasu, do przygotowania sałatki jarzynowej możesz użyć gotowej mieszanki ugotowanych i pokrojonych już warzyw ze słoika. Przygotujesz ją wtedy już w 20 minut. Do gotowych warzyw dodasz tylko ogórki, groszek lub kukurydzę, jabłka i jajka oraz majonez.Źródło: Świat kobiety