Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka kartoflana"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł
Ziemniaki wyszoruj, włóż do garnka z osoloną wodą. Ugotuj w mundurkach do miękkości. Odlej, ostudź, obierz i pokrój na nieduże kawałki.
Dynię obierz, pozbaw nasionek. Pokrój w dużą kostkę. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w 180 st.
Fasolkę szparagową umyj, pozbaw końcówek oraz ewentualnych włókien. Przekrój strączki na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj do miękkości. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do ostudzenia oraz ocieknięcia.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Do miski wlej olej dyniowy. Dopraw go do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym oraz łyżeczką cukru. Wrzuć cebulę, fasolkę, dynię i ziemniaki. Wymieszaj starannie. Na koniec dodaj opłukane liście sałat. Delikatnie połącz z sałatką.Źródło: Świat kobiety