Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka leśny bukiet"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2114
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2114
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5578
Składniki
Rukolę opłucz, pozostaw do osuszenia na sicie lub odwiruj w specjalnej wirówce do sałaty. Owoce oczyść, opłucz i osusz. Z truskawek usuń szypułki. Większe owoce przekrój na połówki lub pokrój w plasterki.
Przygotuj dressing do sałatki. Połówkę pomarańczy podziel na cząstki, pozbaw białych osłonek. Włóż do pojemnika blendera lub wysokiego naczynia. Dodaj płynny miód, ocet balsamiczny, musztardę, kurkumę i obrany ząbek czosnku. zmiksuj.
Dalej miksując, stopniowo dolewaj oliwę. Gotowy dressing dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rukolę rozłóż na półmisku, posyp owocami i skrop dressingiem.
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety