Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka łososiowa"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4781
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4781
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Składniki
Liście szpinaku prze bierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz na sicie. Rzodkiewki umyj, odetnij listki i korzonki. Pokrój w plasterki.
Wędzonego łososia pokrój w cieniutkie plasterki. Z umytej połówki granatu wydrąż czubkiem ostrego noża ziarenka. Na dużym półmisku lub mniejszych talerzykach rozłóż osuszony szpinak i plasterki rzodkiewek. Na warzywach umieść łososia.
Na sos wymieszaj olej z sokiem wyciśniętym ze sparzonego grejpfruta. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę. Ozdób ziarnami granatu i dowolnymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 240 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety