Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka marchewkowa w kokilkach z pomidorków"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Pomidory umyj, od czterech odetnij wierzchy, ostrożnie wydrąż łyżeczką. Ostatni pomidor oczyść, drobno pokrój. Marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Rzodkiewki oczyść, potnij w półplasterki. Ogórek umyj, wraz ze skórką pokrój w drobniutką kosteczkę. Wszystkie rozdrobnione warzywa przełóż do salaterki. Szczypiorek opłucz, część zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj i dodaj do warzyw w salaterce.
Ocet utrzyj z solą i pieprzem. Dolej oliwę, ubij na gęsty sos. Zioła opłucz, posiekaj, dodaj do sosu. Polej sałatkę. Nałóż ją do pomidorów. Brzegi udekoruj kropeczkami jogurtu lub śmietany. Oprósz pieprzem.
20 min Porcja: 145 kcalŹródło: Naj