Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka śródziemnomorska

Sałatka śródziemnomorska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Sałatka śródziemnomorska"

Składniki

  • opak. mieszanki sałat z roszponką
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 20 dag pomidorów cherry
  • kulka mozzarelli
  • cebula czerwona
  • 1/2 ogórka szklarniowego; Sos: łyżka oleju z pestek moreli
  • łyżka octu winnego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • grubo mielony pieprz czarny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mieszankę sałat wsypuję do miski. Paprykę myję, oczyszczam z nasion i tnę w cienkie paseczki, obraną cebulę kroję w piórka. Opłukany ogórek i osączoną z zalewy mozzarellę – w kostkę. Pomidorki dzielę na połówki. Wszystkie mieszam.

  2. Przygotowuję sos: ocet winny ucieram z olejem z pestek moreli, doprawiam cukrem (można zastąpić go miodem naturalnym), szczyptą soli oraz pieprzem. Sałatkę skrapiam sosem tuż przed podaniem.

  3. 15 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 3-4 porcje.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń