Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka szparagowa z makaronem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Makaron gotuję al dente w dużej ilości osolonej wody, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Gotowy odcedzam i przelewam na dość gęstym sitku zimną wodą. Osączam.
2Szparagi kroję na kawałki. Najpierw gotuję w lekko posolonej wodzie białe (5 min), po czym dodaję zielone i gotuję kolejne 5 min (szparagi powinny być chrupiące, nie rozgotowane). Odcedzam je i studzę.
Cukinię dokładnie myję i ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam ją na patelni na odrobinie oleju, aż zmięknie. Doprawiam solą oraz pieprzem.
Do makaronu dodaję cukinię, pokrojone pomidorki suszone, zalewę z pomidorów, szparagi, posiekany koperek. Przyprawiam, mieszam.Źródło: Tina