Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka w muszelkach"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Składniki
Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Następnie odcedź i odłóż do wystygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę. Por oczyść i potnij w półksiężyce. Wędlinę oraz papryki pokrój w drobną kostkę. Wszystkie przełóż do dużej miski.
Dodaj osączoną kukurydzę z puszki oraz majonez i dokładnie wymieszaj. Sałatką napełnij każdą z muszli. Danie udekoruj świeżą bazylią lub koperkiem. Podawaj na zimno.
Czas przygotowania: 30 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień