Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka w pomidorach"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 19
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 508
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 19
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 508
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Składniki
Marchew i pietruszkę ugotować. Jaja ugotować na twardo i obrać. Ugotowaną jarzynę, jaja, szynkę, cebulę pokroić drobno w kostkę, dodać groszek, sól, pieprz, majonez – wymieszać i doprawić.
Pomidory umyć, odciąć górną część przy ogonku i wydrążyć pestki. Napełnić sałatką, ułożyć na liściach zielonej sałaty, wierzch przybrać majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Na ciepło jako przekąskę lub dodatek do makaronów.
CZAS: około 45 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień