Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka w ziemniakach"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 195
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 195
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, pozostaw ze skórką. Włóż je do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj około 10 minut. Wyjmij, ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Posmaruj każdy ziemniak warstwą oleju. Zapiekaj 20 min w temp. 180 st.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju. Smaż, mieszając, kilka minut. Dodaj cebulę, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia.
Upieczone ziemniaki przestudź, zetnij wierzchy. Delikatnie wydrąż miąższ. Rozdrobnij go, wymieszaj w misce z przesmażonym boczkiem i cebulą.
Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Wrzuć do ziemniaków z boczkiem. Dodaj majonez, śmietanę oraz musztardę, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Wydrążone łódeczki z ziemniaków napełnij sałatką, rozłóż na liściach sałaty.
czas ok. 60 min; porcja – 230 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety