Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka warstwowa z brokułami"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 107
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 245
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 107
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 245
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Kalafior i brokuły oczyść, podziel na różyczki i ugotuj w garnku na parze. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na plastry. Pomidory sparz, obierz ze skórki, potnij w kostkę.
Przygotuj sos: majonez light wymieszaj na gładką masę z gęstym jogurtem greckim, solą i pieprzem.
W wysokim szklanym naczyniu ułóż cienkimi warstwami: kalafiora, brokuły, pomidory, jajka i sos. Rozkładaj aż do wyczerpania składników.
Wierzch posyp dużą ilością posiekanego koperku. Przed podaniem schłodź w lodówce przez kilka godzin. Serwuj z bagietką i lampką białego wytrawnego wina.Źródło: Kurier TV