Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z ananasem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 310
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 607
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 310
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 607
Składniki
• na 6 porcji •: 20 min •Porcja: 380 kcal •Cena porcji: ok. 2 zł
W garnku zagotuj lekko posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć fasolkę (bez rozmrażania). Gotuj 10–12 minut bez przykrycia, aby fasolka nie straciła intensywnie zielonego koloru. Odcedź, osącz, odłóż do wystudzenia.
Groszek oraz ananasy osącz z zalewy. Plasterki ananasów potnij na cząstki. Daktyle pokrój w słupki. Przygotowane sałatki przełóż do miseczki.
Sok z cytryny utrzyj z miodem oraz solą i pieprzem. Cienkim strumieniem wlej oliwę. Ubij na gęsty sos. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Dodaj do przygotowanego sosu. Dobrze wymieszaj. Polej nim sałatki. Przemieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj gałązkami koperku. Serwuj np. jako dodatek do wieprzowiny albo drobiu.Źródło: Naj