Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z arbuzem i pomidorkami"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 153
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 153
Składniki
Cebule pokrój w cienkie półtalarki. Zalej sokiem z limonki, odstaw w chłodne miejsce na ok. 30 min. Rukolę opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Z arbuza usuń pestki, pokrój w grubą kostkę. Pomidorki opłucz, osusz i przekrój na pół. Ser feta pokrój w kostkę.
Przygotuj sos. Do małego słoiczka wlej wino, ocet jabłkowy, dodaj miód oraz skórkę otartą z cytryny. Zakręć, mieszaj tak długo, aż sosu dokładnie się połączą.
Do miski przełóż rukolę. Na niej rozłóż kawałki arbuza, pomidorki, talarki cebuli wraz z limonkowym sokiem oraz ser feta. Polej przygotowanym sosem i oprósz grubo mielonym pieprzem. Odstaw do lodówki na 10-15 minut. Podawaj ze świeżą bagietką.
Do sałatki możesz dodać czarne oliwki, wzbogacą jej smak.
(bez czasu oczekiwania): 20 min Porcja: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie