Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z awokado, granatu i pomidorów"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Awokado przekrój, wyjmij pestkę, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w plasterki, skrop sokiem wyciśniętym z limonki. Opłucz listki rukoli, porwij na kawałki. Pomidory umyj, razem z mozzarellą pokrój w plasterki.
Przygotuj sos z oliwy, 2 łyżek soku z limonki, miodu oraz octu. Dopraw solą i białym pieprzem. Rukolę połącz z pomidorami, awokado i mozzarellą, posyp ziarnami granatu i zalej sosem.
czas ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety