Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z brzoskwinią i winogronami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 204
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 48
...ale pyszny.
Odsłon: 110
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 204
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 48
...ale pyszny.
Odsłon: 110
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw, smaż na rozgrzanym oleju 15 minut. Melony przekrój na pół, wyjmij łyżką pestki. Pozostały miąższ wydrąż, pokrój w kostkę, Winogrona przekrój na pół, obrane brzoskwinie w cząstki.
Z kurczaka odsącz nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Do wydrążonego melona wkładaj na zmianę mięso i owoce. Udekoruj listkami świeżego tymianku lub mięty. Podawaj jako przystawkę w upalny dzień lub danie śniadaniowe ze świeżą bułką.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień