Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z brzoskwiniami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 873
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 873
Składniki
Szpinak i rukolę dokładnie wypłucz i osusz. Brzoskwinie umyj i pokrój w ósemki.
Pokrojone w paski plastry boczku i cząstki brzoskwiń opiekaj ok. 10 minut na grillu lub patelni grillowej. Możesz też zawinąć każdą cząstkę brzoskwini w pasek boczku o szerokości 2 cm i zgrillować.
Na półmisku rozsyp szpinak oraz rukolę i rozłóż cząstki brzoskwiń z boczkiem. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i skrop gęstym octem balsamicznym.
Wierzch posyp pokruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta.Źródło: Takie jest życie