Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z buraków i kiełbasy"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 122
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 122
Składniki
Buraki wyszoruj i obierz. Pokrój na ćwiartki. Skrop olejem, oprósz tymiankiem. Skrop sokiem z cytryny. Przełóż do żaroodpornego naczynia, dołóż listek laurowy, piecz w 180°C do miękkości, ok. 30 minut.
W tym czasie poszatkuj kapustę, skrop ją resztą soku z cytryny i zalej wrzątkiem. Od razu przełóż na sitko, osącz. Dopraw kminkiem, szczyptą soli i majerankiem. Buraki zetrzyj na grube wiórki, dodaj do kapusty.
Kiełbasę pokrój na plasterki, boczek – w kostkę. Boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy zacznie się wytapiać tłuszcz, dodaj kiełbasę. Gdy mięso się zrumieni, przełóż na ręcznik papierowy.
sosu zmiksuj. Warzywa wymieszaj z boczkiem i kiełbasą. Skrop sosem, wstaw do lodówki na przynajmniej 30 minut. PodawajŹródło: Naj