Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z czerwonej kapusty i moreli"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 790
Składniki
Suszone morele wypłucz i zalej gorącą wodą. Po 15 minutach przepłucz zimną wodą i pokrój w kawałki. Zalej winem na kwadrans.
Czerwoną kapustę oczyść i posiekaj. Włóż na 5 minut do gorącej wody z octem. Odsącz i przełóż do dużej miski.
Dodaj morele namoczone w winie. Wymieszaj i dopraw octem, olejem, cukrem, szczyptą soli i sokiem z połowy pomarańczy. Wymieszaj i odstaw do lodówki na ok. 20 minut.
Obierz pomarańcze i mandarynki, podziel na cząstki. Orzechy pokrusz. Dodaj do sałatki (kilka cząstek odłóż do dekoracji).
Przełóż sałatkę do salaterki. Ozdób skórkami z pomarańczy i ziołami.
Czas przygotowania: 35 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień