Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z fasolką, soczewicą i szpinakiem"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 272
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 775
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 879
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 272
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 775
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 879
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 240 st. C. Pokrój ser na mniejsze kawałki. Przełóż do żaroodpornego naczynia ser i fasolkę, skrop oliwą i piecz 10-12 minut, aż ser się zarumieni.
Połącz oliwę, sok z cytryny, musztardę. Dobrze wymieszaj. Wyłóż na talerz fasolkę z serem, posyp odcedzoną soczewicą, listkami szpinaku. Polej dressingiem. Do smaku możesz doprawić solą i pieprzem.
Żeby uzyskać jednolitą konsystencję sosu, wykorzystaj mały słoiczek. Wlej do niego danego sosu, zakręć nakrętkę i mocno potrząsaj. To doskonała metoda też na uzyskanie gładkiego winegretu.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 350 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcjaŹródło: Olivia