Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z fasolki szparagowej

Sałatka z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Sałatka z fasolki szparagowej"

Składniki

  • 1 kg zielonej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 10 dag czarnych oliwek
  • 2 gałązki tymianku
  • 2 łyżki masła
  • sól,
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 kromek bułki
  • masło
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. PRZY­GO­TO­WA­NIE:

  2. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

  3. Fasolkę szparagową namocz w zimnej wodzie, odetnij końcówki, oderwij niteczki i ugotuj w osolonym wrzątku.

  4. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj do niej fasolkę szparagową i tymianek. Przypraw solą i pieprzem.

  5. Rozłóż warzywa na talerzach. Dodaj oliwki i zalej oliwą wymieszaną posiekanym czosnkiem.

  6. Podawaj z bułką.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń