Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z figami i jajkiem po wiedeńsku"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Roszponkę umyj i osusz na papierowym ręczniku. Ułóż ją na talerzu. Pokrój figi w ósemki i rozłóż je na sałacie.
Orzechy laskowe upraż na suchej patelni i posyp sałatkę. W szklaneczce zmieszaj miód z octem, wlej oliwę i dokładnie połącz. Przed podaniem polej sałatę dressingiem.
Zagotuj wodę. Woreczek wysmaruj od środka oliwą. Wbij jajko i zawiąż woreczek. Włóż go do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu – ok. 4 minuty. Po tym czasie woreczek rozetnij i wyjmij jajko.
Ułóż je na sałatce i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo