Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z gnocchi w pesto"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36226
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 391
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36226
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 391
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedź, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę i odstaw na 15 minut.
Bazylię opłucz, oderwij listki, wrzuć je do malaksera. Parmezan zetrzyj, czosnek obierz. Ser i czosnek dodaj do bazylii, miksuj, dolewając oliwy. Sos pesto przypraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki zagnieć z jajkiem i mąką.
Na stolnicy oprószonej mąką uformuj z ciasta wałeczki. Pokrój je na kawałki. Każdy lekko przyciśnij widelcem (stroną z ząbkami), aby powstał dekoracyjny wzorek.
Gnocchi wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3–5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, osącz. Łososia pokrój na kawałeczki. Kluseczki polej sosem pesto, posyp kawałkami ryby. Lekko przemieszaj.
Udekoruj np. młodymi listkami szpinaku i wiórkami parmezanu.Źródło: Naj