Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z jajkami przepiórczymi"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 409
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 409
Składniki
Rozgrzej masło na patelni. Usmaż na chrupiąco bekon. Osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Obierz ziemniaki i buraczki. Pokrój na połówki. Rozgrzej na patelni 1/3 oliwy. Podsmaż połówki ziemniaków na złoty kolor. Obierz jajka i przekrój wzdłuż na pół.
Wymieszaj resztę oliwy z octem winnym, musztardą, cukrem i wodą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ułóż na dużym półmisku liście sałaty, a na nich kolejno: buraczki, podsmażone ziemniaki, połówki jajek i bekon. Polej dressingiem i od razu podawaj.Źródło: Olivia