Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkiem, kukurydzą i pieczarkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Składniki
Dwie puste szerokie szklanki włóż do zamrażalnika. Jogurt, majonez i przyprawy zmi ksuj. Wstaw do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki i podsmaż na suchej patelni. Posól. Kapustę umyj i pokrój w paski. Groszek przelej wrzątkiem.
Do schłodzonych szklanek włóż po połowie składników – zacznij od kapusty, dalej oliwki, przekrojone na pół pomidorki, przestudzone pieczarki, odcedzony groszek, po 3/4 pokrojonego jajka, starty ser, szynkę, po krojoną paprykę i kukurydzę. Wstaw do lodówki.
Przed podaniem polej sosem, posyp szczypiorkiem i udekoruj ósemką jajka.Źródło: Naj