Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z kapusty z pomarańczami"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Koperek opłukać pod bieżącą wodą, starannie osuszyć, a następnie posiekać, zostawiając kilka gałązek do dekoracji. Pomarańcze przekroić na pół, wydrążyć środki i pokroić je.
Kapustę lekko posolić, wymieszać, ugniatać kilka minut i odstawić na kwadrans lub pół godziny, aż zmięknie. Po tym czasie dodać do kapusty posiekany koperek i pokrojone pomarańcze.
Sałatkę skropić olejem i sokiem z cytryny i posypać świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie wymieszać. Nakładać do połówek pomarańczy.
ok. 45 minut
Jeśli używamy sałaty lodowej, warto dodać do sałatki garść sparzonych rodzynek oraz dwie, trzy łyżki prażonych orzechów włoskich.Źródło: Twoje Imperium