Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kaszą gryczaną i groszkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 581
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 581
Składniki
Kaszę zalej dwiema szklankami wody, dodaj sól, majeranek. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie przykryty pokrywką garnek zawiń w koc i odstaw na kilka godzin. Kasza wchłonie resztę wody i stanie się sypka. Dodaj do kaszy pół łyżeczki masła klarowanego, delikatnie wymieszaj.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, paprykę w cząstki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj paprykę i groszek konserwowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 5 minut.
W okrągłej foremce układaj podsmażone warzywa, a na nich kaszę gryczaną. Delikatnie dociśnij. Odwróć dnem do góry, wyjmij sałatkę na talerz, podawaj od razu.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień