Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z klopsikami, rzodkiewką i kiełkami"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Składniki
Szparagi umyj, odetnij twarde końce, gotuj ok. 8 minut. W tym czasie mięso dopraw solą i pieprzem, uformuj kuleczki. Smaż na oliwie, aż się zezłocą.
Sałatę pokrój na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w ćwiartki. Łyżkę soku z cytryny wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu i cukru, dodaj śmietanę i posiekany szczypiorek. sałatki wyłóż na talerz, polej sosem, posyp natką i kiełkami.
Rada: Zamiast śmietany użyj jogurtu, sos będzie lżejszy.Źródło: Olivia