Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z łososiem i pomarańczami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 112
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 255
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 112
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 255
Składniki
Umyj dzwonka z łososia, osusz i obficie skrop sokiem z cytryny. Lekko posyp solą i pieprzem. Włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Wyciśnij sok z jednej pomarańczy, a drugą obierz ze skóry i podziel na małe cząstki. Jeśli masz czas, obierz owoc z białych błonek – sałatka będzie delikatniejsza.
Połącz w misce sok z pomarańczy z oliwą. Dodaj koperek. Dopraw.
4. Podziel upieczonego łososia na części i wrzuć do miski. Dodaj posiekane liście mięty, piórka z pokrojonej cebuli i kawałki pomarańczy. Całość polej przygotowanym dipem i ostrożnie wymieszaj dłońmi.
W ten sposób łosoś pozostanie w ładnych kawałkach. Wstaw na kilka minut do lodówki. Na piknik zabierz sałatkę w plastikowym pojemniku i podawaj z chlebem.Źródło: Olivia