Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z marynowanymi pieczarkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 85
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 108
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 85
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 108
Składniki
Rozmieszaj śmietanę z majonezem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Wstaw do lodówki. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka oddziel od białek. Białka posiekaj. Żółtka rozgnieć widelcem. Szczypior umyj i posiekaj.
Cebulkę posiekaj oddzielnie. Szynkę pokrój w kostkę. Pieczarki odcedź i odłóż ok. 25 sztuk do dekoracji. Re sztę pokrój w plasterki. Jeśli do pieczarek była dodana marchewka, pokrój ją drobno. Pieczarki wymieszaj z cebulką i szczyptą pieprzu.
Na talerzu ułóż warstwę pokrojonych pieczarek. Na nich rozdrobnione żółtka. Polej 1/3 sosu. Następnie połóż szynkę zmieszaną z białkami, parę łyżek sosu, ser i resztę sosu. Posyp szczypiorkiem. Na wierzchu ułóż całe pieczarki. Schładzaj przez godzinę.