Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z modrej kapusty"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Fasolę zostawić na noc do namoczenia. Następnie odlać wodę, ziarna przepłukać i ugotować do miękkości.
Kapustę umyć, oczyścić z wierzchnich liści, głąb usunąć, poszatkować, ugotować na półmiękko. Po ugotowaniu odcedzić i zakwasić łyżeczką octu (kwas zmieni kolor z niebieskiego na różowy).
Odstawić do wystygnięcia. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, cebule posiekać w piórka. połączyć, doprawić do smaku, dodać łyżkę oleju, udekorować natką.
ok. 45 minut + moczenieŹródło: Twoje Imperium