Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z papryką i jajkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Papryki umyj, oczyść i pokrój na ćwiartki. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą, połóż papryki skórką do góry, przykryj folią aluminiową i piecz ok. 30 minut w 180oC. Na ostatnie 5 minut zdejmij folię, by papryka się przypiekła.
Zdejmij skórkę i pokrój papryki na paseczki. Przełóż do miseczki, zalej oliwą wymieszaną z ziołami, połówkami ząbków czosnku i przyprawami. Odstaw na całą noc.
Rzodkiewki oczyść, umyj, ponacinaj i włóż do lodowatej wody – otworzą się jak kwiat. Jajka ugotuj, obierz i pokrój w ćwiartki. Sałaty umyj, osusz i porwij.
Sałaty ułóż w misce. Rozłóż pozostałe . Wymieszaj sosu i polej nim sałatkę. Podawaj.Źródło: Naj