Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pomarańczą"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Składniki
Rukolę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Rozłóż sałatę na talerzach.
Wyszorowane buraki w skórce owiń srebrną folią i włóż na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu pokrój w plasterki i zanurz w rondelku z rozgrzanym miodem. Gdy ostygną, rozłóż je na rukoli. Dołóż pociętą w krążki cebulę, wyfiletowane kawałki pomarańczy i pokrojony ser kozi.
Posyp sałatkę pestkami słonecznika i orzechami. Polej oliwą z oliwek i dopraw.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax