Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pstrągiem i warzywami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
porcje • : 30 min • pieczenie: 70 min • 206 kcal/porcja • 7,50 zł/porcja.
Przygotuj marynatę do buraków. Jeżeli są w różnych kolorach, rozdziel do 3 rondelków ocet winny i przyprawy (jeśli masz tylko czerwone, marynujesz je wszystkie razem). Dodaj po 1/2 l wody i zagotuj. Wrzuć buraczki. Gotuj 45 minut. Ostudź w zalewie, po czym pokrój na ćwiartki.
Rozgrzej piekarnik do 240 st. C. Połowę oliwy rozgrzej na patelni i obsmaż na niej okruchy pumpernikla (2-3 minuty). Zdejmij z patelni i przełóż na papierowy ręcznik.
Filety z pstrąga skrop oliwą i upiecz w piekarniku (7-8 minut). Zdejmij skórę. Wyłóż je na półmisek, obłóż ćwiartkami warzyw z marynaty, posyp zieleniną, cieniutko pokrojonymi rzodkiewkami i pumperniklem. Skrop oliwą i podawaj.Źródło: Olivia