Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z rukolą"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Kalafior podziel na różyczki, oczyść. Włóż do lekko osolone- go wrzątku, gotuj 6-7 minut (tak, by nie rozgotować). Osącz, ostudź, pokrój na małe kawałki.
Pomidory sparz na sicie wrzątkiem, osącz, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki, a potem na pół. Rukolę umyj, osusz, porwij na małe kawałki. Razem z pomidorami dodaj do kalafiora.
Wlej śmietanę, oprósz solą i kolorowym pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłodź.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie