Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z rzodkiewkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Składniki
Sałaty i szczypiorek umyj pod bieżącą wodą i osusz. Duże liście porozrywaj.
Posiekaj szczypiorek.
Umyj pomidorki. Przetnij na połówki.
Rzodkiewki porządnie wyszoruj i potnij na plasterki (możesz zetrzeć na tarce).
Mozzarellę dobrze odsącz i pokrój w kostkę (możesz użyć sera w kulkach).
Połącz sałaty, szczypiorek, pomidorki i rzodkiewki.
Przygotuj sos: wymieszaj oliwę z bulionem, musztardą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Polej przed podaniem.
Czas przygotowania: 25 minut, 190 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień