Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z wołowiną"
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6414
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 167
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6414
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 167
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i gotuj w lekko osolonym wrzątku przez ok. 12 min. Odcedź i zostaw do przestudzenia. l Dymki oczyść i pokrój w talarki.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki. Ocet utrzyj z dwoma rodzajami pieprzu i solą. Nie przerywając mieszania powoli dolej oliwę i wsyp posiekany koperek. Odstaw na kilkanaście minut do lodówki. Sos powinien być zimny.
W dużej salaterce wymieszaj kalafior, paprykę, plastry polędwicy, dymkę i pomidorki. Bezpośrednio przed podaniem skrop sałatkę sosem.
Do dekoracji można użyć świeżych ziół, dobrze komponuje się koperek, szałwia lub tymianek. Posiekane zioła można dodać do sosu. Czas przygotowania: 25 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień