Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka zielono-żółta z boczkiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 375
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 375
Składniki
Boczek pokrój w paski, oprósz słodką papryką, smaż pięć minut na rozgrzanym oleju. Sałaty umyj, lodową poszarp w dłoniach na kawałki. Nektarynki umyj, pokrój każdą na mniejsze cząstki.
W miseczce wymieszaj miód, sok z pomarańczy i oliwę, dodaj chilli, sól, pieprz, wymieszaj. Na talerzach układaj sałaty, nektarynki, na nich kawałki boczku. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pokruszonym twarogiem lub kozim serkiem.Źródło: Dobry Tydzień