Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatkowe wieżyczki z gruszkami i jabłkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz. Pokrój (ze skórką) w cztery grube plastry. Z każdego plastra usuń gniazdo nasienne. Skrop sokiem z połowy cytryny. Jabłko umyj, pokrój w półplasterki. Liście rukoli opłucz, osusz. Ser pleśniowy rozdrobnij.
Orzechy zrumień na suchej patelni. Przygotuj miodowy sos. Utrzyj oliwę z miodem i sokiem z drugiej połówki cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Plastry gruszek przełóż jabłkiem, serem, rukolą i orzechami. Skrop sosem.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety