Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab nadziewany śliwkami i orzechami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Śliwki mocz godzinę w wodzie lub czerwonym winie. Orzechy posiekaj, wymieszaj ze śliwkami. Schab umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i kminkiem. Wstaw na noc do lodówki. Włóż do wrzątku, gotuj 5 minut.
Mięso wyjmij, oprósz solą i pieprzem. Ostrym nożem zrób otwór przez całą długość. Napełnij farszem. Mocno zwiąż bawełnianą nicią. Mięso ułóż w formie, posyp wiórkami masła.
Piecz ok. 90 min w 180°C, podlewając wytwarzającym się sosem.Źródło: Chwila dla Ciebie